Hella: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hella

Hella on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hella-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 2014 117

v. 2015 116

v. 2016 117

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hella on noin sijalla 5 900.

Hella on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hella ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Hella-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Hellan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hella-nimisten yleisin asuinpaikka oli Lapua (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hella, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1960–1999

Sana Hella tai Hellan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hella

Hella (paikannimi)Katuosoitteissa

Hella on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hella jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hella esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellakuja, Hellanmaantie, Hellantie, Hellapolku, Hellasgatan, Hellaskuja, Hellasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hella-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hella

Hella on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Hella oli yhtenä etunimenä 20 naisella. Sukunimenä Hella on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 117 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (15 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5).

Hellat ulkomailla

Norjassa Hella oli 259 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Hella on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1179259
Hellat Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 202 henkeä, joiden sukunimi oli HELLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелла tarkoittaa nimeä Hella. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helle Hella tai Helge Hella.

Samankaltaisia nimiä kuin Hella

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hella.com, hella.eu, hella.net, hella.org, hellat.com, hellat.eu, hella.fi, hella.info, hella.name, hellat.fi, hellat.info, hellat.name, hellat.net, hellat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hella i Finland. Surname Hella in Finland.

©Tuomas Salste