Hellén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hellén

Hellén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hellénien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 246

v. 2014 317

v. 2015 320

v. 2016 320

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hellén on noin sijalla 2 500.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Hellén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hellén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Hellen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hellén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hellénit ulkomailla

Ruotsissa Hellén oli 101 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hellen oli 97 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

32010197
Hellénit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 652 henkeä, joiden sukunimi oli HELLEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 41 henkeä, joiden sukunimi oli HELLEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hella Hellén tai Helge Hellén.

Samankaltaisia nimiä kuin Hellén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hellen.com, hellen.eu, hellen.fi, hellen.info, hellen.net, hellen.org, hellen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hellén i Finland. Surname Hellén in Finland.

©Tuomas Salste