Helli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helli

Helli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Helli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helli on noin sijalla 13 000.

Helli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Helli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Helli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Helli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Helli

Helli (paikannimi)Katuosoitteissa

Helli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Helli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellivägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Helli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Helli

Helli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Helli oli yhtenä etunimenä 2 194 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 200:s nainen oli etunimeltään Helli. Juuri etunimenä Helli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 732 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (462).

Helli-suku ulkomailla

Ruotsissa Helli oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Helli oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

403326
Helli Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелли tarkoittaa nimeä Helli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellin Helli tai Helge Helli.

Samankaltaisia nimiä kuin Helli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Helli i Finland. Surname Helli in Finland.

©Tuomas Salste