Helmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helmi

Helmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Helmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 92

v. 2016 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helmi on noin sijalla 7 000.

Helmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Helmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Helmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Helmi, Helmen tai Helmet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Helmi

Helmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Helmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Helmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helmentie, Helmi Halttusen tie, Helmigatan, Helmikuja, Helmitie, Koitereen Helmentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Helmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Helmi

Helmi on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Helmi oli yhtenä etunimenä 16 912 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 160:s nainen oli etunimeltään Helmi. Juuri etunimenä Helmi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 94 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Helmet ulkomailla

Ruotsissa Helmi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Helmi on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

941413
Helmet Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli HELMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хельми tarkoittaa nimeä Helmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helmina Helmi tai Helmer Helmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Helmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Helmi i Finland. Surname Helmi in Finland.

©Tuomas Salste