Hemmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hemmi

Hemmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hemmi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 2014 100

v. 2015 97

v. 2016 96

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hemmi on noin sijalla 6 900.

Hemmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hemmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hemmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996

Sana Hemmi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hemmi

Hemmi (paikannimi)

Hemmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hemmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hemmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hemmi

Hemmi on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Hemmi oli yhtenä etunimenä 280 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 10 000:s mies oli etunimeltään Hemmi. Juuri etunimenä Hemmi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 96 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Hemmi-suku ulkomailla

Tanskassa Hemmi on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli HEMMI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 153 henkeä, joiden sukunimi oli HEMMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хемми tarkoittaa nimeä Hemmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hemming Hemmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hemmi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hemmi.com, hemmi.info, hemmi.net, hemmi.org, hemmi.eu, hemmi.fi, hemmi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hemmi i Finland. Surname Hemmi in Finland.

©Tuomas Salste