Hemminki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hemminki

Hemminki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Hemminki.

Hemminkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 593 max

v. 2014 587

v. 2015 588

v. 2016 593

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hemminki on noin sijalla 1 500.

Hemminki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hemminki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Hemminkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Hemmingin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hemminkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhava (12 vainajaa), Nurmo (5) sekä Ruovesi (4). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hemminki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 17.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Hemminki tai Hemmingin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hemminki

Hemminki (paikannimi)Katuosoitteissa

Hemminki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hemminki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hemminki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hemminginkatu, Hemminginkuja, Hemmingintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hemminki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hemminki

Hemminki on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Hemminki oli yhtenä etunimenä 424 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Hemminki. Sukunimenä Hemminki on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 593 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (413 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (11).

Hemmingit ulkomailla

Ruotsissa Hemminki oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хемминки tarkoittaa nimeä Hemminki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hemmingj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hemminki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hemming Hemminki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hemminki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hemminki.com, hemminki.net, hemminki.org, hemminki.eu, hemminki.fi, hemminki.info, hemminki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hemminki i Finland. Surname Hemminki in Finland.

©Tuomas Salste