Henni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Henni

Henni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Henni-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Henni on noin sijalla 21 000.

Henni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Henni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Henni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–2004

Sana Henni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Henni

Henni on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Henni oli yhtenä etunimenä 1 246 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 200:s nainen oli etunimeltään Henni. Juuri etunimenä Henni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 112 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (134).

Henni-suku ulkomailla

Norjassa Henni oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 44 henkeä, joiden sukunimi oli HENNI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хенни tarkoittaa nimeä Henni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hennika Henni tai Henning Henni.

Samankaltaisia nimiä kuin Henni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Henni i Finland. Surname Henni in Finland.

©Tuomas Salste