Hento: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hento

Hento on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hentojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 104

v. 2016 103

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hento on noin sijalla 6 500.

Hento on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hento ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Hentoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Hennon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1985

Sana Hento esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hento

Hento (paikannimi)Katuosoitteissa

Hento on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hento jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hento esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hennontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hento-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hento

Hento on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Hento oli yhtenä etunimenä 10 naisella. Sukunimenä Hento on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 103 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хенто tarkoittaa nimeä Hento. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hendå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hento olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Henteri Hento tai Hentriikka Hento.

Samankaltaisia nimiä kuin Hento

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hento i Finland. Surname Hento in Finland.

©Tuomas Salste