Hentonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hentonen

Hentonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hentosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 64

v. 2016 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hentonen on noin sijalla 9 300.

Hentonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hentonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hentonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хентонен tarkoittaa nimeä Hentonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hendoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hentonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hento Hentonen tai Henteri Hentonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hentonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hentonen i Finland. Surname Hentonen in Finland.

©Tuomas Salste