Hepo-oja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hepo-oja

Hepo-oja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hepo-oja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 211 max

v. 2014 245

v. 2015 243

v. 2016 242

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepo-oja on noin sijalla 3 200.

Hepo-oja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hepo-oja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1899-1928

Hepo-oja-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Hepo-ojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hepo-oja-nimisten yleisin asuinpaikka oli Kemi (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hepo-oja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hepo-oja

Hepo-oja (paikannimi)Katuosoitteissa

Hepo-oja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hepo-oja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hepo-oja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepo-ojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hepo-oja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепо-оя tarkoittaa nimeä Hepo-oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hepo=oia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hepo-oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepo-oja.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepo-oja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hepo-oja.com, hepo-oja.eu, hepo-oja.fi, hepo-oja.info, hepo-oja.name, hepo-oja.net, hepo-oja.org, hepo-ojat.com, hepo-ojat.eu, hepo-ojat.fi, hepo-ojat.info, hepo-ojat.name, hepo-ojat.net, hepo-ojat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hepo-oja i Finland. Surname Hepo-oja in Finland.

©Tuomas Salste