Hepojoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hepojoki

Hepojoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hepojokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepojoki on noin sijalla 19 000.

Hepojoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hepojoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hepojoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hepojoki

Hepojoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Hepojoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hepojoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hepojoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepojoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hepojoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепойоки ("Hepoioki") tarkoittaa nimeä Hepojoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hepoiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hepojoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepojoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepojoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hepojoki i Finland. Surname Hepojoki in Finland.

©Tuomas Salste