Hepola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hepola

Hepola on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hepola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 176 max

v. 2014 199

v. 2015 197

v. 2016 198

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepola on noin sijalla 3 800.

Hepola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hepola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hepola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hepola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hepola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hepola-nimisiä on 198.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1918

Hepola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Hepolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hepola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1988–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hepola tai Hepolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hepola

Hepola (paikannimi)Katuosoitteissa

Hepola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hepola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hepola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepola, Hepolankuja, Hepolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hepola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hepolat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 207 henkeä, joiden sukunimi oli HEPOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепола tarkoittaa nimeä Hepola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepola.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hepola.com, hepola.fi, hepola.net, hepolat.net, hepola.eu, hepola.info, hepola.name, hepola.org, hepolat.com, hepolat.eu, hepolat.fi, hepolat.info, hepolat.name, hepolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hepola i Finland. Surname Hepola in Finland.

©Tuomas Salste