Hietaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hietaharju

Hietaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hietaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 366 max

v. 2014 383

v. 2015 381

v. 2016 379

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietaharju on noin sijalla 2 200.

Hietaharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hietaharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1932

Hietaharjuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 37 Hietaharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hietaharjujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Teuva (6 vainajaa), Ilmajoki (5), Vaasa (3) sekä Oulainen (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hietaharju, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1978–2000

Sana Hietaharju, Hietaharjun tai Hietaharjut esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hietaharju

Hietaharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Hietaharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 70 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hietaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hietaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietaharju, Hietaharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hietaharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hietaharjut ulkomailla

Ruotsissa Hietaharju oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетахарью ("Hijetaharju") tarkoittaa nimeä Hietaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hien Hietaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietaharju

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hietaharju.com, hietaharju.fi, hietaharju.net, hietaharju.org, hietaharju.eu, hietaharju.info, hietaharju.name, hietaharjut.com, hietaharjut.eu, hietaharjut.fi, hietaharjut.info, hietaharjut.name, hietaharjut.net, hietaharjut.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hietaharju i Finland. Surname Hietaharju in Finland.

©Tuomas Salste