Hietapelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hietapelto

Hietapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hietapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietapelto on noin sijalla 14 000.

Hietapelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hietapelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hietapelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hietapelto

Hietapelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Hietapelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hietapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hietapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietapellonkatu, Hietapellonkuja, Hietapellonpolku, Hietapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hietapelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетапельто ("Hijetapelto") tarkoittaa nimeä Hietapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hietapeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hietapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hien Hietapelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietapelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hietapelto i Finland. Surname Hietapelto in Finland.

©Tuomas Salste