Hihnala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hihnala

Hihnala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hihnaloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 306 max

v. 2014 385

v. 2015 385

v. 2016 386

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hihnala on noin sijalla 2 100.

Hihnala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hihnala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hihnala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hihnala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hihnala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 125 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hihnaloita on 386.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1921

Hihnaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Hihnalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hihnaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rautio (6 vainajaa), Kalajoki (6), Saloinen (3) sekä Vihanti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hihnala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1996

Sana Hihnala tai Hihnalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hihnala

Hihnala (paikannimi)Katuosoitteissa

Hihnala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hihnala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hihnala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hihnalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hihnala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хихнала tarkoittaa nimeä Hihnala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hihnala.net, hihnala.com, hihnala.eu, hihnala.fi, hihnala.info, hihnala.name, hihnala.org, hihnalat.com, hihnalat.eu, hihnalat.fi, hihnalat.info, hihnalat.name, hihnalat.net, hihnalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hihnala i Finland. Surname Hihnala in Finland.

©Tuomas Salste