Hiippavuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hiippavuori

Hiippavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hiippavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiippavuori on noin sijalla 18 000.

Hiippavuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hiippavuori on melko pitkä nimi.

Hiippavuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hiippavuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1990–2000

Sana Hiippavuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hiippavuori

Hiippavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiippavuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hiippavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiippavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiippavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hiippavuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийппавуори ("Hijppavuori") tarkoittaa nimeä Hiippavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijppafwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hiippavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiippavuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hiippavuori i Finland. Surname Hiippavuori in Finland.

©Tuomas Salste