Hilla: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hilla

Hilla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hilla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hilla on noin sijalla 20 000.

Hilla-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hilla on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hilla ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1940–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1994

Sana Hilla esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hilla

Hilla (paikannimi)Katuosoitteissa

Hilla on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hilla jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hilla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hillakaari, Hillakatu, Hillakuja, Hillankuja, Hillapolku, Hillarinne, Hillatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hilla-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hilla

Hilla on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Hilla oli yhtenä etunimenä 2 669 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s nainen oli etunimeltään Hilla. Juuri etunimenä Hilla onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 23 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (2 185 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (484).

Hillat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 149 henkeä, joiden sukunimi oli HILLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli HILLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хилла tarkoittaa nimeä Hilla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hillamari Hilla tai Hilari Hilla.

Samankaltaisia nimiä kuin Hilla

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hilla i Finland. Surname Hilla in Finland.

©Tuomas Salste