Hilli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hilli

Hilli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hilli-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 452 max

v. 2014 464

v. 2015 472

v. 2016 474

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hilli on noin sijalla 1 800.

Hilli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hilli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1918

Hilli-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Hilli-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hilli-nimisten yleisin asuinpaikka oli Oulu (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hilli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Hilli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hilli

Hilli (paikannimi)Katuosoitteissa

Hilli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hilli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hilli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hillitie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hilli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Hilli

Hilli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Hilli oli yhtenä etunimenä 11 naisella. Sukunimenä Hilli on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 474 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Hilli-suku ulkomailla

Ruotsissa Hilli oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hilli oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

474806
Hilli Pohjolassa

Tšekissä Hilli oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 24 henkeä, joiden sukunimi oli HILLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хилли tarkoittaa nimeä Hilli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hilla Hilli tai Hilari Hilli.

Samankaltaisia nimiä kuin Hilli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hilli.com, hilli.info, hilli.net, hilli.eu, hilli.fi, hilli.name, hilli.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hilli i Finland. Surname Hilli in Finland.

©Tuomas Salste