Hillilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hillilä

Hillilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hillilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hillilä on noin sijalla 11 000.

Hillilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hillilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hillilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1959

Sana Hillilä tai Hillilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hillilä

Hillilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hillilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hillilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hillilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hillilä, Hilliläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hillilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hillilät ulkomailla

Ruotsissa Hillilä oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиллиля ("Hillilja") tarkoittaa nimeä Hillilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hillila tai Hillilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hilli Hillilä tai Hilari Hillilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Hillilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hillilä i Finland. Surname Hillilä in Finland.

©Tuomas Salste