Hiltula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hiltula

Hiltula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Hiltula-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 515 max

v. 2014 540

v. 2015 541

v. 2016 543

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiltula on noin sijalla 1 600.

Hiltula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hiltula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hiltula on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hiltula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hiltula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 83 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hiltula-nimisiä on 543.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Hiltula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Hiltulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hiltula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (19 vainajaa), Kuivaniemi (11), Simo (4) sekä Ranua (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hiltula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2002

Sana Hiltula tai Hiltulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hiltula

Hiltula (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiltula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 69 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hiltula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiltula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiltula ppa, Hiltulankuja, Hiltulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hiltula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hiltulat ulkomailla

Ruotsissa Hiltula oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хильтула tarkoittaa nimeä Hiltula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hilta Hiltula tai Hilari Hiltula.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiltula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hiltula.com, hiltula.eu, hiltula.fi, hiltula.info, hiltula.name, hiltula.net, hiltula.org, hiltulat.com, hiltulat.eu, hiltulat.fi, hiltulat.info, hiltulat.name, hiltulat.net, hiltulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hiltula i Finland. Surname Hiltula in Finland.

©Tuomas Salste