Himanka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Himanka

Himanka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Himankojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 260 max

v. 2014 362

v. 2015 361

v. 2016 356

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Himanka on noin sijalla 2 300.

Himanka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Himanka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Himanka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Himanka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Himanka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 85 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Himankoja on 356.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Himankoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Himangan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Himankojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kalajoki (17 vainajaa), Oulu (4), Helsinki (3), Lohtaja (3), Kemi (3) sekä Toholampi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Himanka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Himanka tai Himangan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Himanka

Himanka (paikannimi)Katuosoitteissa

Himanka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Himanka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Himanka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Himangantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Himanka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Himangat ulkomailla

Ruotsissa Himanka oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Химанка tarkoittaa nimeä Himanka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Himmi Himanka.

Samankaltaisia nimiä kuin Himanka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: himanka.com, himanka.fi, himanka.net, himanka.org, himanka.eu, himanka.info, himanka.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Himanka i Finland. Surname Himanka in Finland.

©Tuomas Salste