Hirn: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirn

Hirn on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hirn-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 271

v. 2015 271

v. 2016 269

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirn on noin sijalla 2 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Hirn on lyhyt nimi.

Hirn on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hirn ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Hirn-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Hirn-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hirn-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa), Sulkava (5) sekä Helsingin maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hirn, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1924
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Hirn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Hirn-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 484 henkeä, joiden sukunimi oli HIRN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 30 henkeä, joiden sukunimi oli HIRN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hirsch Hirn.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirn

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hirn.eu, hirn.fi, hirn.info, hirn.net, hirn.org, hirn.com, hirn.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hirn i Finland. Surname Hirn in Finland.

©Tuomas Salste