Hirvenlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirvenlahti

Hirvenlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hirvenlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvenlahti on noin sijalla 18 000.

Hirvenlahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hirvenlahti on melko pitkä nimi.

Hirvenlahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hirvenlahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hirvenlahti

Hirvenlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvenlahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hirvenlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvenlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvenlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hirvenlahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвенлахти tarkoittaa nimeä Hirvenlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwenlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirvenlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hirsch Hirvenlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvenlahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hirvenlahti i Finland. Surname Hirvenlahti in Finland.

©Tuomas Salste