Hirviaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirviaho

Hirviaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hirviahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirviaho on noin sijalla 20 000.

Hirviaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hirviaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hirviaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hirviaho

Hirviaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirviaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hirviaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirviaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirviahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hirviaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвиахо tarkoittaa nimeä Hirviaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwiahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirviaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hirsch Hirviaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirviaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hirviaho i Finland. Surname Hirviaho in Finland.

©Tuomas Salste