Hirviniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirviniemi

Hirviniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hirviniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 239 max

v. 2014 275

v. 2015 276

v. 2016 277

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirviniemi on noin sijalla 2 900.

Hirviniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hirviniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Hirviniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Hirviniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hirviniemien yleisin asuinpaikka oli Teuva (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hirviniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1991–1995

Sana Hirviniemi tai Hirviniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hirviniemi

Hirviniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirviniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 103 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hirviniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirviniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirviniemen metsäautotie, Hirviniemenkuja, Hirviniementaival, Hirviniementie, Hirviniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hirviniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hirviniemet ulkomailla

Ruotsissa Hirviniemi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвиниеми ("Hirvinijemi") tarkoittaa nimeä Hirviniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirviniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hirsch Hirviniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirviniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hirviniemi.com, hirviniemi.fi, hirviniemi.net, hirviniemet.com, hirviniemet.eu, hirviniemet.fi, hirviniemet.info, hirviniemet.name, hirviniemet.net, hirviniemet.org, hirviniemi.eu, hirviniemi.info, hirviniemi.name, hirviniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hirviniemi i Finland. Surname Hirviniemi in Finland.

©Tuomas Salste