Hirvola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirvola

Hirvola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hirvola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvola on noin sijalla 12 000.

Hirvola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hirvola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hirvola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hirvola

Hirvola (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hirvola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hirvola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвола tarkoittaa nimeä Hirvola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirvola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hirsch Hirvola.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hirvola i Finland. Surname Hirvola in Finland.

©Tuomas Salste