Hiukkamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hiukkamäki

Hiukkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hiukkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 58

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiukkamäki on noin sijalla 10 000.

Hiukkamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hiukkamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hiukkamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hiukkamäki

Hiukkamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiukkamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hiukkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiukkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiukkamäenkatu, Hiukkamäentie, Hiukkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hiukkamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиуккамяки ("Hiukkamjaki") tarkoittaa nimeä Hiukkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hiuckamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hiukkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hiukkamaki tai Hiukkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiukkamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hiukkamäki i Finland. Surname Hiukkamäki in Finland.

©Tuomas Salste