Hökkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hökkä

Hökkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hökkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 101 max

v. 2014 150

v. 2015 152

v. 2016 152

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hökkä on noin sijalla 4 800.

Hökkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hökkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hökkä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hökkä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hökkä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 42 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hökkiä on 152.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Hökkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Hökän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hökkä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1992

Sana Hökkä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hökkä

Hökkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hökkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hökkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hökkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hökäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hökkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёккя ("Hjokkja") tarkoittaa nimeä Hökkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hokka tai Hoekkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hökkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hokat.com, hokka.com, hokka.eu, hokka.info, hokka.net, hokka.org, hokat.eu, hokat.fi, hokat.info, hokat.name, hokat.net, hokat.org, hokka.fi, hokka.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hökkä i Finland. Surname Hökkä in Finland.

©Tuomas Salste