Hoikkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hoikkaniemi

Hoikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hoikkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 55

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hoikkaniemi on noin sijalla 10 000.

Hoikkaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hoikkaniemi on melko pitkä nimi.

Hoikkaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hoikkaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1992–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hoikkaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hoikkaniemi

Hoikkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hoikkaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hoikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hoikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hoikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hoikkaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hoikkaniemet ulkomailla

Ruotsissa Hoikkaniemi oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хойкканиеми ("Hoikkanijemi") tarkoittaa nimeä Hoikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hoickaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hoikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hoikkaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hoikkaniemi i Finland. Surname Hoikkaniemi in Finland.

©Tuomas Salste