Holmbäck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Holmbäck

Holmbäck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Holmbäckien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 89

v. 2016 90

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Holmbäck on noin sijalla 7 300.

Holmbäck-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Holmbäck on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Holmbäck ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Holmbäck on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Holmbäck on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Holmbäck ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Holmbäckejä on 90.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1992

Sana Holmbäck esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Holmbäck

Holmbäck (paikannimi)

Holmbäck on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Holmbäck jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Holmbäck-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Holmbäckit ulkomailla

Ruotsissa Holmbäck oli 160 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Holmbæck oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Holmbäck on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Holmbæck on puolestaan ollut 20 hengellä.

90160336
Holmbäckit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Holmback tai Holmbaeck, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Holly Holmbäck tai Holger Holmbäck.

Samankaltaisia nimiä kuin Holmbäck

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Holmbäck i Finland. Surname Holmbäck in Finland.

©Tuomas Salste