Holmsten: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Holmsten

Holmsten on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Holmstenien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 201

v. 2014 182

v. 2015 182

v. 2016 182

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Holmsten on noin sijalla 4 100.

Sanan holmsten merkitys on 'saarikivi'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Holmsten on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Holmsten ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Holmstén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Holmsten-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 51 Holmstenin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Holmstenien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa), Turku (4), Pernaja (3) sekä Tervola (3). Valtaosa asui Varsinais- ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Holmsten, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1995

Sana Holmsten esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Holmsten

Holmsten (paikannimi)

Holmsten on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Holmsten jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Holmsten-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Holmstenit ulkomailla

Ruotsissa Holmsten oli 689 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Holmsten oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Holmsten on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

182689710
Holmstenit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Holly Holmsten tai Holger Holmsten.

Samankaltaisia nimiä kuin Holmsten

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: holmsten.com, holmsten.net, holmsten.eu, holmsten.fi, holmsten.info, holmsten.name, holmsten.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Holmsten i Finland. Surname Holmsten in Finland.

©Tuomas Salste