Hölttä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hölttä

Hölttä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Hölttä.

Hölttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 875 max

v. 2014 787

v. 2015 793

v. 2016 789

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hölttä on noin sijalla 1 100.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Hölttä-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Sanan hölttä merkitys on 'epäluotettava'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Hölttä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hölttä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hölttä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hölttä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hölttä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hölttiä on 789.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Hölttiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 70 Höltän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hölttien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pertunmaa (10 vainajaa), Mäntyharju (10) sekä Muolaa (9). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hölttä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 39.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1997

Sana Hölttä tai Höltän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hölttä

Hölttä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hölttä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hölttä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hölttä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Höltän kylätie, Höltäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hölttä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Höltät ulkomailla

Ruotsissa Hölttä oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёльття ("Hjolttja") tarkoittaa nimeä Hölttä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Holtta tai Hoelttae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hölttä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: holtta.com, holtta.fi, holtta.net, holtat.com, holtat.eu, holtat.fi, holtat.info, holtat.name, holtat.net, holtat.org, holtta.eu, holtta.info, holtta.name, holtta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hölttä i Finland. Surname Hölttä in Finland.

©Tuomas Salste