Hongisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hongisto

Hongisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 800:s suomalainen on Hongisto.

Hongistojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1095 max

v. 2014 1149

v. 2015 1147

v. 2016 1151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hongisto on noin sijalla 800.

Hongisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hongisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hongisto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hongisto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hongisto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hongistoja on 1 151.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1929

Hongistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 91 Hongiston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hongistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Savitaipale (8 vainajaa), Turku (6) sekä Utajärvi (5). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hongisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 75.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Hongisto tai Hongiston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hongisto

Hongisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Hongisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 134 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hongisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hongisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hongisto, Hongistogatan, Hongistokuja, Hongistonkatu, Hongistonkuja, Hongistonpolku, Hongistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hongisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hongistot ulkomailla

Ruotsissa Hongisto oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонгисто tarkoittaa nimeä Hongisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Hongisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Hongisto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hongisto.com, hongisto.fi, hongisto.info, hongisto.net, hongisto.org, hongisto.eu, hongisto.name, hongistot.com, hongistot.eu, hongistot.fi, hongistot.info, hongistot.name, hongistot.net, hongistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hongisto i Finland. Surname Hongisto in Finland.

©Tuomas Salste