Honkajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkajärvi

Honkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Honkajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkajärvi on noin sijalla 19 000.

Honkajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Honkajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Honkajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Honkajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Honkajärvi

Honkajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Honkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Honkajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкаярви ("Honkajarvi") tarkoittaa nimeä Honkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Honkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Honkajarvi tai Honkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Honkajärvi i Finland. Surname Honkajärvi in Finland.

©Tuomas Salste