Honkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkaniemi

Honkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Honkaniemi.

Honkaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 450 max

v. 2014 580

v. 2015 580

v. 2016 583

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkaniemi on noin sijalla 1 500.

Honkaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Honkaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1930

Honkaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 41 Honkaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Honkaniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (6 vainajaa), Helsinki (3), Kurikka (3) sekä Kuru (3). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Honkaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1998

Sana Honkaniemi tai Honkaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Honkaniemi

Honkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 209 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Honkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkaniemenraitti, Honkaniementie, Honkaniemi, Honkaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Honkaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Honkaniemet ulkomailla

Ruotsissa Honkaniemi oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонканиеми ("Honkanijemi") tarkoittaa nimeä Honkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Honganiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Honkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: honkaniemi.com, honkaniemi.fi, honkaniemi.info, honkaniemi.org, honkaniemet.com, honkaniemet.eu, honkaniemet.fi, honkaniemet.info, honkaniemet.name, honkaniemet.net, honkaniemet.org, honkaniemi.eu, honkaniemi.name, honkaniemi.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Honkaniemi i Finland. Surname Honkaniemi in Finland.

©Tuomas Salste