Honkaselkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkaselkä

Honkaselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Honkaselkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkaselkä on noin sijalla 12 000.

Honkaselkä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Honkaselkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Honkaselkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Honkaselkä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Honkaselkä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Honkaselkä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Honkaselkiä on 47.

Paikannimi Honkaselkä

Honkaselkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkaselkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Honkaselkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkaselkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkaseläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Honkaselkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкаселькя ("Honkaselkja") tarkoittaa nimeä Honkaselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongaselgä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Honkaselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Honkaselka tai Honkaselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkaselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkaselkä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Honkaselkä i Finland. Surname Honkaselkä in Finland.

©Tuomas Salste