Honkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkola

Honkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Honkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 220 max

v. 2014 215

v. 2015 215

v. 2016 213

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkola on noin sijalla 3 600.

Honkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Honkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Honkola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Honkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Honkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 57 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Honkola-nimisiä on 213.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Honkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Honkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Honkola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (7 vainajaa), Soini (6), Karstula (4) sekä Somerniemi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Honkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1995

Sana Honkola tai Honkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Honkola

Honkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Honkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Honkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Honkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkola, Honkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Honkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкола tarkoittaa nimeä Honkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: honkola.com, honkola.eu, honkola.fi, honkola.info, honkola.name, honkola.net, honkola.org, honkolat.com, honkolat.eu, honkolat.fi, honkolat.info, honkolat.name, honkolat.net, honkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Honkola i Finland. Surname Honkola in Finland.

©Tuomas Salste