Hööpakka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hööpakka

Hööpakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hööpakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hööpakka on noin sijalla 16 000.

Hööpakka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hööpakka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hööpakka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hööpakka

Hööpakka (paikannimi)Katuosoitteissa

Hööpakka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hööpakka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hööpakka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hööpakantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hööpakka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёопакка ("Hjoopakka") tarkoittaa nimeä Hööpakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Höpacka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hööpakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hoopakka tai Hoeoepakka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hööpakka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hööpakka i Finland. Surname Hööpakka in Finland.

©Tuomas Salste