Hopeakivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hopeakivi

Hopeakivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hopeakivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hopeakivi on noin sijalla 15 000.

Hopeakivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hopeakivi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hopeakivi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Hopeakivi

Hopeakivi (paikannimi)

Hopeakivi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hopeakivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hopeakivi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хопеакиви tarkoittaa nimeä Hopeakivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hopeakifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hopeakivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hope Hopeakivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hopeakivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hopeakivi i Finland. Surname Hopeakivi in Finland.

©Tuomas Salste