Hörkkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hörkkö

Hörkkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Hörkköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 560 max

v. 2014 515

v. 2015 510

v. 2016 512

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hörkkö on noin sijalla 1 700.

Hörkkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hörkkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hörkkö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hörkkö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hörkkö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hörkköjä on 512.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Hörkköjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Hörkön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hörkköjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Johannes (41 vainajaa), Paimio (7) sekä Koivisto (4). Valtaosa asui Varsinais-Suomessa ja Karjalan kannaksella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hörkkö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1901
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Hörkkö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hörkkö

Hörkkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Hörkkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hörkkö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hörkkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hörköntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hörkkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hörköt ulkomailla

Ruotsissa Hörkkö oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёрккё ("Hjorkkjo") tarkoittaa nimeä Hörkkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Horkko tai Hoerkkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hörkkö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: horkko.com, horkko.fi, horkot.com, horkko.eu, horkko.info, horkko.name, horkko.net, horkko.org, horkot.eu, horkot.fi, horkot.info, horkot.name, horkot.net, horkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hörkkö i Finland. Surname Hörkkö in Finland.

©Tuomas Salste