Hosio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hosio

Hosio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hosioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 283 max

v. 2014 294

v. 2015 292

v. 2016 293

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hosio on noin sijalla 2 700.

Hosio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hosio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hosio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Hosion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1943
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2004

Sana Hosio tai Hosion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hosio

Hosio (paikannimi)Katuosoitteissa

Hosio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hosio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hosio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hosionmaantie, Hosiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hosio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hosiot ulkomailla

Ruotsissa Hosio oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хосио tarkoittaa nimeä Hosio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hossain Hosio.

Samankaltaisia nimiä kuin Hosio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hosio.com, hosio.eu, hosio.info, hosio.net, hosio.fi, hosio.name, hosio.org, hosiot.com, hosiot.eu, hosiot.fi, hosiot.info, hosiot.name, hosiot.net, hosiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hosio i Finland. Surname Hosio in Finland.

©Tuomas Salste