Hovén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hovén

Hovén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hovénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hovén on noin sijalla 16 000.

Hovén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Hovén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hovén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hovén on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hovén on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hovén ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hovén-nimisiä on 30.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–1993
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Hovén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Hovénit ulkomailla

Ruotsissa Hovén oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hoven oli 199 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3034199
Hovénit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 040 henkeä, joiden sukunimi oli HOVEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 41 henkeä, joiden sukunimi oli HOVEN.

Samankaltaisia nimiä kuin Hovén

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hovén i Finland. Surname Hovén in Finland.

©Tuomas Salste