Hovi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hovi

Hovi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 500:s suomalainen on Hovi.

Hovien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1652 max

v. 2014 1543

v. 2015 1544

v. 2016 1548

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hovi on noin sijalla 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Hovi on lyhyt nimi.

Hovi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hovi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hovi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hovi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hovi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 143 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hoveja on 1 548.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Hoveja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 114 Hovin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hovien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Säkkijärvi (37 vainajaa), Koiviston maalaiskunta (15) sekä Kuolemajärvi (8). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hovi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 58.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Hovi tai Hovin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hovi

Hovi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hovi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 94 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hovi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hovi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haminalahden Hovi, Hovi, Hovikatu, Hovikuja, Hovinkatu, Hovinkuja, Hovinpolku, Hovinraitti, Hovinrinne, Hovintie, Hoviraitti, Hovirinne, Hovitie, Penttilän Hovi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hovi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hovit ulkomailla

Ruotsissa Hovi oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hovi oli 158 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

154840158
Hovit Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 27 henkeä, joiden sukunimi oli HOVI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хови tarkoittaa nimeä Hovi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hofwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hovi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hovi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hovi.com, hovi.eu, hovi.fi, hovi.info, hovi.net, hovi.name, hovi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hovi i Finland. Surname Hovi in Finland.

©Tuomas Salste