Höykinpuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Höykinpuro

Höykinpuro on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Höykinpurojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 116 max

v. 2014 160

v. 2015 162

v. 2016 164

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Höykinpuro on noin sijalla 4 500.

Höykinpuro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Höykinpuro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Höykinpuroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Höykinpuron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Höykinpuro

Höykinpuro (paikannimi)

Höykinpuro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Höykinpuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Höykinpuro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хёукинпуро ("Hjoukinpuro") tarkoittaa nimeä Höykinpuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Höÿkinburå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Höykinpuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hoykinpuro tai Hoeykinpuro, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hoykinpuro.com, hoykinpuro.eu, hoykinpuro.fi, hoykinpuro.info, hoykinpuro.name, hoykinpuro.net, hoykinpuro.org, hoykinpurot.com, hoykinpurot.eu, hoykinpurot.fi, hoykinpurot.info, hoykinpurot.name, hoykinpurot.net, hoykinpurot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Höykinpuro i Finland. Surname Höykinpuro in Finland.

©Tuomas Salste