Huhdanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhdanmäki

Huhdanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Huhdanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 130 max

v. 2014 117

v. 2015 115

v. 2016 115

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhdanmäki on noin sijalla 6 000.

Huhdanmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huhdanmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huhdanmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Huhdanmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1928–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1983–1996

Sana Huhdanmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huhdanmäki

Huhdanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhdanmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huhdanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhdanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhdanmäenkatu, Huhdanmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huhdanmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухданмяки ("Huhdanmjaki") tarkoittaa nimeä Huhdanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchdanmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhdanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Huhdanmaki tai Huhdanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhdanmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: huhdanmaet.com, huhdanmaet.eu, huhdanmaet.fi, huhdanmaet.info, huhdanmaet.name, huhdanmaet.net, huhdanmaet.org, huhdanmaki.com, huhdanmaki.eu, huhdanmaki.fi, huhdanmaki.info, huhdanmaki.name, huhdanmaki.net, huhdanmaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huhdanmäki i Finland. Surname Huhdanmäki in Finland.

©Tuomas Salste