Huhmarsalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhmarsalo

Huhmarsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Huhmarsalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhmarsalo on noin sijalla 14 000.

Huhmarsalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Huhmarsalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huhmarsalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Huhmarsalo

Huhmarsalo (paikannimi)

Huhmarsalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huhmarsalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Huhmarsalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухмарсало tarkoittaa nimeä Huhmarsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchmarsalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhmarsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhmarsalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huhmarsalo i Finland. Surname Huhmarsalo in Finland.

©Tuomas Salste