Huhtaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhtaniemi

Huhtaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Huhtaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 214 max

v. 2014 253

v. 2015 260

v. 2016 262

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtaniemi on noin sijalla 3 000.

Huhtaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huhtaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Huhtaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Huhtaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1953–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Huhtaniemi tai Huhtaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Huhtaniemi

Huhtaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhtaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huhtaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhtaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhtaniementie, Huhtaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huhtaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Huhtaniemet ulkomailla

Ruotsissa Huhtaniemi oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтаниеми ("Huhtanijemi") tarkoittaa nimeä Huhtaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhtaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: huhtaniemi.com, huhtaniemi.fi, huhtaniemi.net, huhtaniemet.com, huhtaniemet.eu, huhtaniemet.fi, huhtaniemet.info, huhtaniemet.name, huhtaniemet.net, huhtaniemet.org, huhtaniemi.eu, huhtaniemi.info, huhtaniemi.name, huhtaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huhtaniemi i Finland. Surname Huhtaniemi in Finland.

©Tuomas Salste