Huhtapelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhtapelto

Huhtapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Huhtapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtapelto on noin sijalla 16 000.

Huhtapelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Huhtapelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huhtapelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Huhtapelto

Huhtapelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhtapelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huhtapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhtapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhtapellonkuja, Huhtapellonpolku, Huhtapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huhtapelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтапельто tarkoittaa nimeä Huhtapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchtapeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhtapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtapelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huhtapelto i Finland. Surname Huhtapelto in Finland.

©Tuomas Salste