Huhtikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Huhtikangas

Huhtikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Huhtikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Huhtikangas on noin sijalla 11 000.

Huhtikangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Huhtikangas on melko pitkä nimi.

Huhtikangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Huhtikangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1973–1994

Sana Huhtikangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Huhtikangas

Huhtikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Huhtikangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Huhtikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Huhtikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Huhtikangas. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Huhtikangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хухтикангас tarkoittaa nimeä Huhtikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huchticangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Huhtikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Huhtikangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Huhtikangas i Finland. Surname Huhtikangas in Finland.

©Tuomas Salste