Hukkanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hukkanen

Hukkanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Hukkanen.

Hukkasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1408 max

v. 2014 1360

v. 2015 1370

v. 2016 1362

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hukkanen on noin sijalla 600.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Hukkanen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Hukkanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hukkanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hukkanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hukkanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hukkanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 87 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hukkasia on 1 362.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Hukkasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 73 Hukkasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hukkasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rantasalmi (11 vainajaa), Kiuruvesi (9) sekä Vieremä (7). Valtaosa asui Savossa ja entisessä Oulun läänissä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hukkanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2005

Sana Hukkanen tai Hukkasen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hukkanen

Hukkanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hukkanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hukkanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hukkanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hukkasenkuja, Hukkasentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hukkanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hukkaset ulkomailla

Ruotsissa Hukkanen oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хукканен tarkoittaa nimeä Hukkanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Huckain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hukkanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hukkanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hukkanen.com, hukkanen.net, hukkanen.eu, hukkanen.fi, hukkanen.info, hukkanen.name, hukkanen.org, hukkaset.com, hukkaset.eu, hukkaset.fi, hukkaset.info, hukkaset.name, hukkaset.net, hukkaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hukkanen i Finland. Surname Hukkanen in Finland.

©Tuomas Salste